BIOGRAFIJA

Samostalni glazbeni umjetnik (pjevač, skladatelj, tekstopisac, kantautor, glazbeni aranžer, multiinstrumentalist i producent moderne duhovne glazbe)

Djetinjstvo i odrastanje

Rođen je 14. prosinca 1982.g. u Nedeljancu, prekrasnom selu do Varaždina kao najstarije dijete u vrlo skromnoj ali pobožnoj obitelji u kojoj je oduvijek bila prisutna obiteljska molitva i pouzdanje u Božju providnost. Od najranijeg djetinjstva iskusio je tvrde žuljeve i mukotrpan rad: da bi pomogao roditeljima u teškoj materijalnoj situaciji, nakon škole odlazio bi s majkom čistiti pogon jedne tvornice, nakon čega su išli raditi na polje do kasno na večer, a tek nakon toga je pisao zadaću i učio. Sa sedam godina priključio se mladom crkvenom pjevačkom društvu „Tin“ iz Nedeljanca gdje je pjevajući i svirajući na svetim Misama i raznim duhovnim priredbama proveo punih deset godina.

Sam je sebi izradio instrumente

Sanjario je o tome da će jednog postati poznati glazbenik, no kako je materijalna situacija u obitelji bila teška, roditelji mu nisu mogli priuštiti nikakav instrument ni glazbenu školu, pa je sam sebi napravio klavijature (od starih dasaka na kojima je iscrtao tipke), gitare (komad drveta na koji je napeo metalne žice od struje) i bubnjeve (od stari kanti, kanistara i metalnih poklopaca), te je tako naučio svirati. No – sve je to morao raditi u tajnosti jer mu tata nije dozvolio nikakvo bavljanje glazbom!

Sanjar koji je odlučio ostvariti svoje snove

Antonio je odmalena donio odluku da neće samo sanjariti već da će i mukotrpno raditi na ostvarenju svojih snova, unatoč tome što je njegov tata bio žestoko protiv toga da Antonio gubi vrijeme s glazbom, pa se Antonio često kasno noću morao iskradati iz kuće i odlaziti daleko u vrt vježbati svirati i pjevati da ga nitko ne čuje. Iako je samouki glazbenik bez ijedne minute glazbene škole, danas je profesionalni glazbenik, vrhunski multiinstrumentalist i vokal, a sve to zahvaljujući dragom Bogu koji mu je darovao talente sviranja i predivan glas nevjerojatne boje i raspona, a njegov rad je cijenjen diljem mnogih zemalja.

Glazbeni put

Sa sedam godina priključio se mladom crkvenom pjevačkom društvu „Tin“ iz Nedeljanca gdje je pjevajući i svirajući na svetim Misama i raznim duhovnim priredbama proveo punih deset godina. Sa nepunih šesnaest godina počeo je skladati svoje prve ozbiljne duhovne pjesme koje su do sada sve redom izvođene na hrvatskim i internacionalnim festivalima duhovne glazbe.

2000.g. osnovao je duhovni bend „Pro Vobis“ s kojim je snimio je autorski Božićni album, a ubrzo nakon toga krenuo je samostalno u duhovnu glazbu.
Te je godine prvi puta samostalno nastupio na nekom festival duhovne glazbe, bio je to festival “Duga” u Ludbregu, gdje je sa svojom skladbom “Molitva za svijet” osvojio 2. nagradu.

2003.g. između više od tisuću kandidata, izabran je za jednu od glavnih uloga u mjuziklu Moulin Rogue, ali je nakon nekoliko mjeseci turneje s mjuziklom shvatio da estradna scena nije pravi put za njega.

Zemaljski anđeo čuvar i sasvim novi životni put

2008.g. na sam dan Anđela čuvara (02.10.2008.) Bog mu je u život poslao Agnezu koja je danas njegov zemaljski anđeo čuvar, najveća podrška i životna uzdanica te im pokazao jedan sasvim drugačiji i ljudskom razumu neshvatljiv, pa čak i lud životni put kojim će zajedno krenuti služeći Gospodinu. Te je godine kao orguljaš i zborovođa preuzeo veliki zbor sa dugogodišnjom tradicijom u franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu koji je vodio do 2012.g. Iste godine osvaja Nagradu za najljepši tekst na festivalu „Tonkafest 2008“ u Ogulinu za pjesmu „Na tvom dlanu“

2009.g. Agneza i Antonio kreću u stvaranje Antonievog prvog samostalnog autorskog CD-a “Evo, dolazim Gospodine”, koji je Antoniu donio velike blagoslove i promijenio mu život. Kritičari su taj cd proglasili jednim od najboljih cd izdanja na Hrvatskoj duhovnoj glazbenoj sceni. Sa Agnezom pokreće prvi festival moderne duhovne glazbe u Varaždinu “Hvalospjev Ljubavi” koji je odmah uvršten među službene festivale Hrvatske duhovne glazbene scene, te se otada održava svake godine. Na kraju te godine, njegova pjesma “Pošalji Duha svog” proglašena je za HIT GODINE na “Radio Marija Bistrica”

2010.g. CD “Evo, dolazim Gospodine” je promoviran na preko sto radio postaja diljem Hrvatske i svijeta te kreće na svoje prve koncertne turneje diljem Hrvatske i Europe.
Te godine sa svojim producenom Ivanom Mikulićem radi na pjesmi “Confidence” za švicarski izbor pjesme za Eurosong, koju je napisala i izvela Bernarda Bruno, osvojivši 2. mjesto. Na međunarodnom festivalu duhovne glazbe “Marijafest” u Ptujskoj gori u Sloveniji, dobio je Nagradu za najljepši tekst za svoju autorsku pjesmu “Zaogrni me plaštem Ljubavi”.

2011.g. sa svojom je glazbom nastupao u trećoj sezoni televizijskog showa Supertalent te došao do superfinala: tim je nastupom također potvrdio svoju vjeru u Krista i odanost duhovnoj glazbi. Kroz Supertalent se proslavila njegova pjesma “Na Tvom dlanu”. Iste godine održava koncertnu turneju po Dalmaciji i Istri. Na festivalu „Tonkafest 2011“ u Ogulinu osvaja Nagradu izvođača.

2012.g. izlazi njegov drugi autorski album “Kralju kraljeva”. Te godine postaje Redovni (punopravni) član Hrvatskog društva skladatelja, te postaje kanditat za dobivanje statusa Samostalnog umjetnika. Na međunarodnom festivalu duhovne glazbe “Marijafest” u Ptujskoj gori u Sloveniji, ponovo je primio Nagradu za najljepši tekst za svoju autorsku pjesmu “Objemi me Mati moja”. Ta je pjesma postala veliki hit u Sloveniji i otovrila je Antoniu vrata diljem Slovenije, gdje je danas poznat i izuzetno cijenjen glazbenik. Te je godine u samo tri dana svojim koncertima uspio napuniti HNK Varaždin i sportsku dvoranu osnovne škole Vidovec, nedaleko Varaždina. Na festivalu „Tonkafest 2012“ u Ogulinu osvaja: 2. Nagradu publike i 3. Nagradu žirija. Te je godine pjevao prateći vokal svjetski poznatom pjevaču duhovne glazbe Michaelu W. Smithu na velikom koncertu u Zagrebu. Nakon toga uslijedili su koncerti po cijeloj Hrvatskoj i nekim slovenskim gradovima.

Te je godine njegova pjesma “You’re Glorious” ušla među najljepših duhovnih pjesama na svijetu na internacionalnom natjecanju Internacional Songwriting Competition u čijem su žiri-ju između ostalih bile i svjetske zvijezde: Cyndi Lauper (“Girls Just Want To Have Fun”) i Kenny Rogers (trostruki dobitnik Gramy-a….poznat po duetu s Dolly Parton “Islands in The Stream”)

2013.g. sa Agnezom, pokreće vrhunski profesionalni glazbeni studio “Sky Road Music Studio”, u kojem se svake godine stvara i snima mnoštvo pjesama, albuma i glazbenih projekata! Na festivalu „Tonkafest 2013“ u Ogulinu osvaja: 3. Nagradu publike.

2014.g. izlazi njegov treći studijski album “Zauvijek Tvoj” koji je prema mišljenju poznatih kritičara najbolji album duhovne glazbe ikad. Taj cd je promijenio živote mnogih ljudi, a Antonio ga je promovirao i distribuirao u više od 20 zemalja diljem svijeta. Na festivalu „Tonkafest 2014“ u Ogulinu POBIJEDIO je sa svojom pjesmom „Jer ljubiš me“. Te godine izlazi prvi službeni video spot za pjesmu “Ti zaslužuješ sve”. U svibnju održava svoju prvu veliku koncertnu turneju po Sloveniji, te postaje stalnim suradnikom slovenskog festivala duhovne glazbe “Marijafest” u Ptujskoj Gori. Iste godine sudjeluje na turneji u slovenskom mjuziklu “Črnec v beli koži” koji je posvećen životu i radu slovenskog misionara +p. Mihe Drevenšeka.

2015.g. održao je čak nekoliko koncertnih turneja po Hrvatskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Austriji i Švicarskoj. Te godine je skladao, aranžirao i snimio službenu himnu za doček pape Franje u Sarajevu “Dolaziš nam kao hodočasnik mira”, koju je izveo uživo pred papom Franjom na stadionu Koševo u Sarajevu pred 65 tisuća ljudi.

Status Samostalnog umjetnika – od Ministarstva kulture RH

2016.g. od Ministarstva kulture Republike Hrvatske primio je status Samostalnog umjetnika što je najveće moguće priznanje jednom profesionalnom glazbeniku. Taj status nosi još veću važnost činjenicom da je Antonio jedini profesionalni glazbenik u Europi koji je primio taj status na temleju cijeloživotnog javno priznato rada u modernoj duhovnoj glazbi.

Nastup pred papom Franjom

06.06. Antonio je imao blagoslov i čast pjevati pred papom Franjom u Sarajevu na stadionu “Koševo” pred 65.000 ljudi

U listopadu ponovo preuzima veliki franjevački zbor crkve sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu kao orguljaš i zborovođa. Aranžira albume: “Buđenje” – don Gašpara Dodića, te “Nebo je moj cilj” – Marinko Klaić. Na festivalu “Tonkafest” u Ogulinu, dobio je 3. Nagradu publike i Nagradu za POSEBAN DOPRINOS festivalu. Radi glazbu za „Križni put – put obraćenja“, za koji je tekst napisao salezijanski svečenik don Vitomir Zečević.

2017.g. izlazi Antoniev četvrti samostalni autorski studijski album pod nazivom “Ohrabri me”. Ovo je Antoniev prvi album koji je u potpunosti sniman uživo a mastering je rađen u “Sage Audio Mastering Studio” u Nashville-u u Americi.

Na festivalu Uskrsfest 2017. osvaja 3. Nagradu publike, a na festivalu “Tonkafest” u Ogulinu također osvaja 3. Nagradu publike. Kao skladatelj, tekstopisac i aranžer, radi na albumu “Radost života” Zadarskog svečenika don Jerolima Lenkića.

2018.g. aranžira, snima i producira album duhovne glazbe Zadarske kantautorice Tee Vidaić, pod nazivom “Čudesni Bog”. Na festivalu “Tonkafest” u Ogulinu POBJEĐUJE sa svojom pjesmom “Spasi nas”. Te godine izlazi njegov spot za pjesmu „Moja molitva“ koji se u potpunosti snimao u Bazilici Matere božje, Zvaetnice s plaščem u Ptujskoj Gori u Sloveniji. Kroz cijelu godinu je bio na turnejama, te je držao koncerte u Njemačkoj, Austriji, BiH, Sloveniji i po cijeloj Hrvatskoj.

2019.g. objavljuje singl „Vrijeme vučije“, te isto tako i spot za tu pjesmu. Te godine održava turneju po Hrvatskoj, Sloveniji, Švicarskoj, Njemačkoj i Austriji!

Kao producent, aranžer, instrumentalist i prateći vokal radi na albumima: „Čudesni Bog“ (Tea Vidaić), „Molitev za ozdravljenje“ (p. Janez Ferlež), „Rodna grudo“ (don Vitomir Zečević), „Ljubav koju ne razumijem“ (Tomislav Kljajić) „Hvala Stvoritelju“ (Fra Miroslav Petrac), te na još desetak singleova!

Na festivalu “Tonkafest” u Ogulinu pobjeđuje s pjesmom „Bolji postati“. Postaje suorganizator (mjetnički ravnatelj) velikog koncerta duhovne glazbe u Pločama „Krist na žalu“.

Internacionalna himna Hoda za život u Beču

Te je godine angažiran da sklada, napiše, aranžira i uživo u Beču izvede službenu internacionalnu himnu „Walk For Life“ za Pro Life Organization (Hod za život) u Beču.

Te je godine napisao, skladao i aranžirao ukupno 45 pjesama.

2020. sklada orkestralnu glazbu za službene najavne i odjavne špice za Mariborsku televiziju “EXODUS Tv”, te aranžira i producira novi album vlč. Tihomira Koseca i suradnika “U sveti čas”. Te godine radi na raznim osobnim glazbenim projektima: najviše na novom albumu koji izlazi 2021.g. 04.10.2020. održao je veliki koncert sa pratećim bendom na franjevačkom trgu u Varaždinu. 04.12.2020. objavljuje singl “Ovo nije vrijeme predaje” koji je postao svojevrsna “himna obhrabrenja” u vremenu u kojem se svijet našao.

2021.g. radi na dovršetku albuma vlč Tihomira Koseca i suradnika, kao i na nekoliko single-ova za razne izvođače. Cijelu prvu polovicu godine marljivo i naporno radi sa svojim suradnicima i pratećim glazbenicima na novom albumu.

21.08.2021. objavljen je novi album „Ovo nije vrijeme predaje“, koji je točno u podne tog dana najavila premijera novog video spota „Duha svojega na nas Ti pošalji“.

Antonio danas surađuje sa brojnim glazbenicima i zaista uživa u predanom radu kroz svoje talente koje mu je Nebeski Otac darovao. Svega ovoga u Antoniovom životu nikako ne bi bilo da mu u svemu što radi na prvom mjestu nije Nebeski Otac u čije je Ruke predao sav svoj rad, život i postojanje. Kroz svoj rad, zajedno s Agnezom, nastoji što više pomagati potrebnima organizirajući humanitarne koncerte i pomažući na druge načine!