BIOGRAFIJA

Samostalni glazbeni umjetnik (pjevač, skladatelj, tekstopisac, kantautor, glazbeni aranžer, multiinstrumentalist i producent moderne duhovne glazbe)

Djetinjstvo i odrastanje

Rođen je 14. prosinca 1982.g. u Nedeljancu, selu do Varaždina kao najstarije dijete u vrlo skromnoj ali pobožnoj obitelji u kojoj je oduvijek bila prisutna obiteljska molitva i pouzdanje u Božju providnost.

Od najranijeg djetinjstva iskusio je tvrde žuljeve i mukotrpan rad: da bi pomogao roditeljima u teškoj materijalnoj situaciji, nakon škole odlazio bi s majkom čistiti pogon jedne tvornice, nakon čega su išli raditi na polje do kasno na večer, a tek nakon toga je pisao zadaću i učio.

Sanjario je o tome da će jednog postati poznati glazbenik, no kako je materijalna situacija u obitelji bila teška, roditelji mu nisu mogli priuštiti nikakav instrument ni glazbenu školu, pa je sam sebi napravio klavijature, gitare i bubnjeve od starih dasaka na kojima je iscrtao tipke i napeo metalne žice i starih kanti i poklopaca, te je tako naučio svirati.

Antonio je odmalena donio odluku da neće samo sanjariti već da će i mukotrpno raditi na ostvarenju svojih snova, unatoč tome što je njegov tata bio žestoko protiv toga da Antonio gubi vrijeme s glazbom, pa se Antonio često kasno noću morao iskradati iz kuće i odlaziti daleko u vrt vježbati svirati i pjevati da ga nitko ne čuje

Iako je samouki glazbenik bez ijedne minute glazbene škole, danas je profesionalni glazbenik moderne duhovne glazbe, vrhunski multiinstrumentalist i vrhunski vokal, a sve to zahvaljujući dragom Bogu koji mu je darovao talente sviranja i predivan glas nevjerojatne boje i raspona, a njegov rad je cijenjen diljem mnogih zemalja.

Glazbeni put

Sa sedam godina priključio se mladom crkvenom pjevačkom društvu „Tin“ iz Nedeljanca gdje je pjevajući i svirajući na svetim Misama i raznim duhovnim priredbama proveo punih deset godina.

Sa nepunih šesnaest godina počeo je skladati svoje prve ozbiljne duhovne pjesme koje su do sada sve redom izvođene na hrvatskim i internacionalnim festivalima duhovne glazbe.

2000.g. osnovao je duhovni bend „Pro Vobis“ s kojim je snimio je autorski Božićni album, a ubrzo nakon toga krenuo je samostalno u duhovnu glazbu.
Te je godine prvi puta samostalno nastupio na nekom festival duhovne glazbe, bio je to festival “Duga” u Ludbregu, gdje je sa svojom skladbom “Molitva za svijet” osvojio 2. nagradu.

2003.g. izabran je između više od tisuću kandidata za jednu od glavnih uloga u mjuziklu Moulin Rogue, ali je nakon nekoliko mjeseci turneje s mjuziklom shvatio da estradna scena nije pravi put za njega.

Zemaljski anđeo čuvar i sasvim novi životni put

2008.g. na sam dan Anđela čuvara Bog mu je u život poslao Agnezu koja je danas njegov zemaljski anđeo čuvar, najveća podrška i životna uzdanica te im pokazao jedan sasvim drugačiji i ljudskom razumu neshvatljiv, pa čak i lud životni put kojim će zajedno krenuti služeći Gospodinu.

Te je godine kao orguljaš i zborovođa preuzeo veliki zbor sa dugogodišnjom tradicijom u franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu koji je vodio do 2012.g.

Iste godine osvaja Nagradu za najljepši tekst na festivalu „Tonkafest 2008“ u Ogulinu za pjesmu „Na tvom dlanu“

2009.g. Agneza i Antonio kreću u stvaranje Antonievog prvog samostalnog autorskog CD-a “Evo, dolazim Gospodine”, koji je Antoniu donio velike blagoslove i promijenio mu život. Kritičari su taj cd proglasili jednim od najboljih cd izdanja na Hrvatskoj duhovnoj glazbenoj sceni.

Sa Agnezom pokreće prvi festival moderne duhovne glazbe u Varaždinu “Hvalospjev Ljubavi” koji je odmah uvršten među službene festivale Hrvatske duhovne glazbene scene, te se otada održava svake godine.

Na kraju te godine, njegova pjesma “Pošalji Duha svog” proglašena je za HIT GODINE na “Radio Marija Bistrica”

2010.g. CD “Evo, dolazim Gospodine” je promoviran na preko sto radio postaja diljem Hrvatske i svijeta te kreće na svoje prve koncertne turneje diljem Hrvatske i Europe.

Te godine sa svojim producenom Ivanom Mikulićem radi na pjesmi “Confidence” za švicarski izbor pjesme za Eurosong, koju je napisala i izvela Bernarda Bruno, osvojivši 2. mjesto.

Na međunarodnom festivalu duhovne glazbe “Marijafest” u Ptujskoj gori u Sloveniji, dobio je Nagradu za najljepši tekst za svoju autorsku pjesmu “Zaogrni me plaštem Ljubavi”.

2011.g. sa svojom je glazbom nastupao u trećoj sezoni televizijskog showa Supertalent te došao do superfinala: tim je nastupom također potvrdio svoju vjeru u Krista i odanost duhovnoj glazbi. Kroz Supertalent se proslavila njegova pjesma “Na Tvom dlanu”.

Iste godine održava koncertnu turneju po Dalmaciji i Istri.

Na festivalu „Tonkafest 2011“ u Ogulinu osvaja Nagradu izvođača.

2012.g. izlazi njegov drugi autorski album “Kralju kraljeva”. Te godine postaje Redovni (punopravni) član Hrvatskog društva skladatelja, te postaje kanditat za dobivanje statusa Samostalnog umjetnika.

Na međunarodnom festivalu duhovne glazbe “Marijafest” u Ptujskoj gori u Sloveniji, ponovo je primio Nagradu za najljepši tekst za svoju autorsku pjesmu “Objemi me Mati moja”. Ta je pjesma postala veliki hit u Sloveniji i otovrila je Antoniu vrata diljem Slovenije, gdje je danas poznat i izuzetno cijenjen glazbenik.

Te je godine u samo tri dana svojim koncertima uspio napuniti HNK Varaždin i sportsku dvoranu osnovne škole Vidovec, nedaleko Varaždina.

Na festivalu „Tonkafest 2012“ u Ogulinu osvaja: 2. Nagradu publike i 3. Nagradu žirija.

Pjevao je kao prateći vokal svjetski poznatom pjevaču duhovne glazbe Michaelu W. Smithu na velikom koncertu u Zagrebu.

Nakon toga uslijedili su koncerti po cijeloj Hrvatskoj i nekim slovenskim gradovima.

2013.g. sa Agnezom, pokreće PRVI profesionalni glazbeni studio “Sky Road Music Studio”, u kojem se stvara i snima SAMO DUHOVNA GLAZBA!

Na festivalu „Tonkafest 2013“ u Ogulinu osvaja: 3. Nagradu publike.

2014.g. izlazi njegov treći studijski album “Zauvijek Tvoj” koji je prema mišljenju poznatih kritičara najbolji album duhovne glazbe ikad. Taj cd je promijenio živote mnogih ljudi, a Antonio ga je promovirao i distribuirao u više od 20 zemalja diljem svijeta.

Na festivalu „Tonkafest 2014“ u Ogulinu POBIJEDIO je sa svojom pjesmom „Jer ljubiš me“. Te godine izlazi prvi službeni video spot za pjesmu “Ti zaslužuješ sve”.

U svibnju održava svoju prvu veliku koncertnu turneju po Sloveniji, te postaje stalnim suradnikom slovenskog festivala duhovne glazbe “Marijafest” u Ptujskoj Gori

Iste godine sudjeluje na turneji u slovenskom mjuziklu “Črnec v beli koži” koji je posvećen životu i radu slovenskog misionara +p. Mihe Drevenšeka.

2015.g. održao je nekoliko koncertnih turneja po Hrvatskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Austriji i Švicarskoj.

Te godine je skladao, aranžirao i snimio službenu himnu za doček pape Franje u Sarajevu “Dolaziš nam kao hodočasnik mira”, koju je izveo uživo pred papom Franjom na stadionu Koševo u Sarajevu pred 65 tisuća ljudi.

2016.g. od Ministarstva kulture Republike Hrvatske primio je status Samostalnog umjetnika što je najveće moguće priznanje jednom profesionalnom glazbeniku.

U listopadu ponovo preuzima veliki franjevački zbor crkve sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu kao orguljaš i zborovođa.

Aranžira albume: “Buđenje” – don Gašpara Dodića, te “Nebo je moj cilj” – Marinko Klaić. Na festivalu “Tonkafest” u Ogulinu, dobio je 3. Nagradu publike i Nagradu za POSEBAN DOPRINOS festivalu.

Radi glazbu za „Križni put – put obraćenja“, za koji je tekst napisao salezijanski svečenik don Vitomir Zečević.

2017.g. izlazi Antoniev četvrti samostalni autorski studijski album pod nazivom “Ohrabri me”. Ovo je Antoniev prvi album koji je u potpunosti sniman uživo a mastering je rađen u “Sage Audio Mastering Studio” u Nashville-u u Americi. Na festivalu Uskrsfest 2017. osvaja 3. Nagradu publike, a na festivalu “Tonkafest” u Ogulinu također osvaja 3. Nagradu publike. Kao skladatelj, tekstopisac i aranžer, radi na albumu “Radost života” Zadarskog svečenika don Jerolima Lenkića.

2018.g. aranžira, snima i producira album duhovne glazbe Zadarske kantautorice Tee Vidaić, pod nazivom “Čudesni Bog”. Na festivalu “Tonkafest” u Ogulinu POBJEĐUJE sa svojom pjesmom “Spasi nas”.

Te godine izlazi njegov spot za pjesmu „Moja molitva“ koji se u potpunosti snimao u Bazilici Matere božje, Zvaetnice s plaščem u Ptujskoj Gori u Sloveniji.

2019.g. objavljuje singl „Vrijeme vučije“, te isto tako i spot za tu pjesmu.

Antonio i Agneza kao moderni Franjo i Klara

Njih dvoje su svake godine oko 200 dana na putu slaveći Gospodina koji kroz glazbu i osobna svjedočanstva kojima iskreno i ponizno svjedoče o stvarnoj Božjoj prisutnosti u njihovom životu, o brojnim napastima zloga i kušnjama kroz koje prolaze na svom putu te o čudesima koje Bog čini kroz njihov život i rad. Na taj način sestrama i braći u Kristu donose nadu, radost, ljubav i ohrabrenje I ovom nemilom vremenu.

Kroz svoj rad nastoje što više pomagati potrebnima organizirajući humanitarne koncerte.

Nadahnuće Duha svetoga

Sve pjesme koje su nastale od početka 2009.g., nastale su isključivo po nadahnuću Duha svetoga. Nijednu pjesmu Antonio nije napisao svojom voljom ili svojom željom. Sve su došle po molitvi, predanju i življenju po vodstvu Duha svetoga.

Antonio danas surađuje sa brojnim glazbenicima i zaista uživa u predanom radu kroz svoje talente koje mu je Nebeski Otac darovao. Svega ovoga u Antoniovom životu nikako ne bi bilo da mu u svemu što radi na prvom mjestu nije Nebeski Otac u čije je Ruke predao sav svoj rad, život i postojanje.