Antonio Tkalec

Antonio Tkalec

BIOGRAFIJA

Pjevač, skladatelj, kantautor i producent moderne duhovne glazbe

Rođen je 14. prosinca 1982.g. u Nedeljancu, selu do Varaždina kao najstarije dijete u vrlo skromnoj ali pobožnoj obitelji u kojoj je oduvijek bila prisutna obiteljska molitva i pouzdanje u Božju providnost.

Iako je samouki glazbenik bez ijedne minute glazbene škole, danas je profesionalni glazbenik moderne duhovne glazbe čiji rad je cijenjen diljem mnogih zemalja.

Već kao dijete iskusio je tvrde žuljeve i mukotrpan rad: da bi pomogao roditeljima u teškoj materijalnoj situaciji, nakon škole odlazio bi s majkom čistiti pogon jedne tvornice, nakon čega su išli raditi na polje do kasno na večer, a tek nakon toga je pisao zadaću i učio.

Sanjar koji se trudio ostvariti svoje snove!

Kao dijete, sanjario je o tome da će jednog postati poznati glazbenik. Kako je materijalna situacija u obitelji bila teška, Antonio je odmalena donio odluku da neće samo sanjariti već da će i mukotrpno raditi na ostvarenju svojih snova.

Kako mu roditelji nisu mogli priuštiti nikakav instrument, Antonio je sam sebi “izradio instrumente” na kojima je vježbao sviranje: kao klavijatura poslužila mu je duga daska na koju je nacrtao tipke, za gitaru je uzeo komad drva na koji je rastegnuo nekoliko metalnih žica pričvršćenih čavlima, a bubnjevi su bile stare plastične i željezne kante te željezni poklopci.

Njegov tata je bio žestoko protiv toga da Antonio gubi vrijeme s glazbom pa se kasno noću iskradao iz kuće i odlazio daleko u vrt vježbati svirati I pjevati da ga nitko ne čuje.

A danas je vrhunski multiinstrumentalist i vrhunski vokal, a sve to zahvaljujući dragom Bogu koji mu je darovao talente sviranja I predivan glas nevjerojatne boje i raspona.

Glazbeni put:

Sa sedam godina priključio se mladom crkvenom pjevačkom društvu „Tin“ iz Nedeljanca gdje je pjevajući i svirajući na svetim Misama i raznim duhovnim priredbama proveo punih deset godina.

Sa nepunih šesnaest godina počeo je skladati svoje prve ozbiljne duhovne pjesme koje su do sada sve redom izvođene na hrvatskim i internacionalnim festivalima duhovne glazbe.

Nakon završene srednje škole zaposlio se i radio po raznim firmama uglavnom kao skladištar i pomoćni radnik.

2000. godine osnovao je duhovni bend „Pro Vobis“ s kojim je snimio je Božićni album, a ubrzo nakon toga krenuo je samostalno u duhovnu glazbu.
Te je godine prvi puta samostalno nastupio na nekom festival duhovne glazbe, bio je to festival “Duga” u Ludbregu.

2003. godine odbran je za jednu od glavnih uloga u mjuziklu „Moulin Rogue“, projektu internacionalne organizacije “Cosmo Entertaiment”. Ovo glazbeno iskustvo pomoglo mu je u glazbenom razvoju no to nije bio put kojim je želio ići u životu, jer se u bavljenju zabavnom glazbom nikako nije osjećao ispunjeno.

Dugi niz godina radio je na velikim poljoprivrednim imanjima kod svojih rođaka.

Božji poziv!

Cijeli je život osluškivao Božji poziv no nije mogao shvatiti na što ga Bog točno poziva, sve dok mu napokon jednog dana nije Nebeski Otac u jednom nevjerojatnom životnom iskustvu pokazao jasnim znakovima i živim očitovanjem gdje ga želi, gdje ga treba i kojim putem da krene.

Antoniev zemaljski anđeo čuvar i sasvim novi životni put!

2008.g. na sam dan Anđela čuvara Bog mu je u život poslao Agnezu koja je danas njegov zemaljski anđeo čuvar i pokazao im jedan sasvim drugačiji i ljudskom razumu neshvatljiv, pa čak i lud životni put kojim će zajedno krenuti služeći Gospodinu.

Te je godine kao orguljaš i zborovođa preuzeo veliki zbor franjevačke crkve sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu koji ima stoljetnu tradiciju. Rad sa ovim zborom Antonio smatra jednim od najvećih blagoslova u svom životu. Zbor je prestao voditi krajem 2012.g. zbog sve većeg broja autorskih koncerata zbog kojih je sve češće morao putovati.

Početkom 2009.g. Agneza i Antonio kreću u stvaranje Antonievog prvog samostalnog autorskog CD-a “Evo, dolazim Gospodine”, koji je Antoniu donio velike blagoslove i promijenio mu život.

To je ujedno Antoniev početak profesionalnog bavljenja duhovnom glazbom, ostavio je posao koji mu je bila kakva – takva životna sigurnost, i sve što je do tada bila njegova stvarnost, sadašnjost i budućnost – potpuno se promijenilo.

Krenuo je na put za koji nije znao što ga tamo čeka, hoće li moći od toga živjeti, hoće li se na tom putu snaći, kako će uopće funkcionirati…..ali je zajedno sa Agnezom sve svoje misli i djela predao u Ruke Onoga koji ih je na taj put pozvao!

Te 2009.g. pokrenuli su prvi varaždinski festival modern duhovne glazbe “Hvalospjev Ljubavi” koji je do danas jako odobro zaživio i postao važnim festivalom Hrvatske duhovne glazbene scene.

2010.g. “Evo, dolazim Gospodine” je promoviran na preko sto radio postaja diljem Hrvatske i svijeta što je za duhovnu glazbu upravo nevjerojatno. Promovirajući taj CD Antonio je održao preko pedeset koncerata diljem Hrvatske i Europe.

Te je godine po prvi puta održao jako uspješnu koncertnu turneju po Dalmaciji.

2011.g. u želji da proslavi Nebeskog Oca i putem najjačih medija ljudima približi Krista i duhovnu glazbu, nastupio je u showu „Supertalent“ gdje je došao do Superfinala i na taj način pokazao javnosti kako nije sramota biti vjernik i da svaki vjernik treba svjedočiti svoju vjeru u Krista u svom svakodnevnom životu.

Iste godine održava koncertnu turneju po Dalmaciji i Istri.

2012.g. izašao je njegov drugi studijski samostalni autorski CD “Kralju kraljeva” čiji su autori Agneza i Antonio u produkciji Ivana Mikulića.
S tim CD-om Antonio je osvojio i srca Slovenske publike gdjeje danas jako cijenjen i tamo održava veliki broj koncerata kroz godinu.
Te je godine u samo tri dana svojim koncertima uspio napuniti HNK Varaždin i sportsku dvoranu osnoven škole Vidovec, nedaleko Varaždina.
Nakon toga uslijedili su koncerti po cijeloj Hrvatskoj i nekim slovenskim gradovima.

06. lipnja 2012.g. pjevao je kao prateći vokal svjetski poznatom pjevaču duhvone glazbe Michaelu W. Smithu na velikom koncertu u Zagrebu.
Te godine postaje punopravnim članom Hrvatskog društva skladatelja.

U listopadu 2013.g. Antonio je pokrenuo je vlastiti profesionalni glazbeni studio koji nosi ime: Sky Road music studio ( u prijevodu: “Nebeska cesta”). To je jedini glazbeni studio u Hrvatskoj i šire u kojem se stvara i snima samo duhovna glazba.

2014.g. izašao je treći studijski album “Zauvijek Tvoj” koji je upravo nevjerojatan. Na ovom CD-u jasno je izražen duhovni i glazbeni rast Antonia i njegovih suradnika. Album gotovo da i nije izašao zbog jednog gotovo tragičnog događaja u Antonievoj obitelji. No, Bog je preko Agneze pomogao Anotniu nadići i tu kušnju pa su ipak uspjeli “donijeti na svijet” taj nevjerojatan CD čiji su tekstovi prepuni ohrabrujućih životnih svjedočanstava.
Na ovom albumu uz Ivana Mukulića i Antonio potpisuje pet pjesama kao aranžer I producent.

Te godine izlazi prvi službeni video spot za pjesmu “Ti zaslužuješ sve”.

Na duhovnom festivalu “Tonkafest” u Ogulinu, pobijedio je sa pjesmom “Jer ljubiš me”.

U svibnju 2014.g. održava svoju prvu veliku koncertnu turneju po Sloveniji.

Te godine postaje stalnim suradnikom slovenskog festivala duhovne glazbe “Marijafest” u Ptujskoj Gori.

Iste godine sudjeluje na turneji u slovenskom mjuziklu “Črnec v beli koži” koji je posvećen životu i radu slovenskog misionara +p. Mihe Drevenšeka.

2015.g. održao je nekoliko koncertnih turneja i značajnih koncerata po Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj.

06. lipnja 2015.g. dobio je veliku cast zapjevati pred papom Franjom u Sarajevu na stadionu Koševo pred 65 tisuća ljudi.

Antonio i Agneza kao moderni Franjo i Klara!

Njih dvoje su svake godine oko 200 dana na putu slaveći Gospodina koji kroz glazbu i osobna svjedočanstva kojima iskreno i ponizno svjedoče o stvarnoj Božjoj prisutnosti u njihovom životu, o brojnim napastima zloga i kušnjama kroz koje prolaze na svom putu te o čudesima koje Bog čini kroz njihov život i rad. Na taj način sestrama i braći u Kristu donose nadu, radost, ljubav i ohrabrenje I ovom nemilom vremenu.

Nadahnuće Duha svetoga!

Sve pjesme koje su nastale od početka 2009.g., nastale su isključivo po nadahnuću Duha svetoga. Nijednu pjesmu Antonio nije napisao svojom voljom ili svojom željom. Sve su došle po molitvi, predanju i življenju po vodstvu Duha svetoga.

Antoniev glazbeni rad danas:

  • Uz veliki broj koncerata i drugih angažmana i nastupa, Antonio radi kao producent u vlastitom studiju Sky Road Music Studio.
  • Surađuje sa mnogim drugim glazbenim studijima kao kao instrumentalist, pjevač i skladatelj.
  • Piše, sklada i aranžira pjesme za razne Hrvatske i inozemne glazbenike.
  • Izvršni je ravnatelj festivala moderne duhovne glazbe u Varaždinu „Hvalospjev ljubavi“.
  • Godišnje održava preko pedeset samostalnih autorskih koncerata diljem Hrvatske i svijeta
  • Svoje koncerte je održavao na brojnim značajnim mjestima poput mnogh poznatih katedrala, bazilika, kazališta, trgova i sportskih dvorana.
  • Dobitnik je brojnih festivalskih i drugih glazbenih nagrada i priznanja. Na festivalu “Tonkafest” u Oglinu, od 8 nastupa, osvojio je 7 nagrada.
  • Organizator mnogobrojnih humanitarnih koncerata kojima pomaže najpotrebnijima.
  • Pomaže u orgazaciji mnogih duhovnih festivala.

Svega ovoga u Antoniovom životu nikako ne bi bilo da mu u svemu što radi na prvom mjestu nije Nebeski Otac u čije je Ruke predao sav svoj rad, život i postojanje.

Kad radiš za Gospodina kušnje su teške. Što si Bogu bliže, kušnje su još teže i veće. Kad Mu se potpuno predaš kušnje su neizdržive! Tada dolaze i strahovi koji nisu od Boga. Strahovi koji te tjeraju da odustaneš i kreneš drugim stazama samo zato da te zlo pusti na miru. No, život svakog od nas pripada Onomu koji nam ga je dao – Bogu!
A kako bih mogao odustati o Njega? I zašto bih odustao? Samo zato jer sam za svijet potpuno lud i jer mi svi okreću leđa? Pa ako slaviti Boga znači biti lud, tada želim biti najveći luđak na svijetu! Pa što mi može svijet? Mučiti ili ubiti? Pa ništa gore od toga mi ne mogu učiniti. A kamo veće sreće, radosti i blagoslova za svakog od nas nego umrijeti svijetu i živjeti za Nebeskog Oca!

Antonio